AKADEMİK DANIŞMANLAR VE ÖĞRENCILER TARAFINDAN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDE
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ HUSUSLAR
* Yeni kayıtlanan tüm öğrenciler akademik takvimde belirtilen tarihleri arasında ders kayıt işlemlerini bizzat kendileri öğrenci bilgi sistemi üzerinden gerçekleştireceklerdir.
* Kayıt yenileme işlemlerinin tümünden öğrenci sorumludur.
* Danışmanlar kayıt haftasını takip eden akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrenci kayıtlarını onaylayacaktır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 26.12.2023 tarih ve 22/01 nolu Önlisans ve Lisans Öğrenci Akademik Danışmanlık Yönergesi kapsamında Danışman, her öğretim yarıyılı başında belirlenen takvim çerçevesinde öğrencinin ÇOMÜ Öğrenci Bilgi Sisteminden seçtiği zorunlu ve seçmeli derslere internet ortamında onay verdikten sonra çıktısını alır ve öğrenci ile birlikte ders kayıt formlarını kontrol ederek imzalar ve öğrenci mezun oluncaya kadar muhafaza eder.
* 2019 girişli ve daha sonraki yılda gelen öğrenciler bir yarıyılda öğrenciler en fazla 45AKTS ders alabilir. Mezun olabilecek durumda ise son yarıyılda en fazla 48 AKTS ders alabilir. (önceki yarıyıldan hiç dersi kalmaması gerekir)
* Hazırlık sınıfları hariç, GNO’su 2.00’ın altında olan öğrenciler başarısız öğrencilerdir. Başarısız öğrenciler öncelikle transkriptlerindeki (FF), (FD), (YS) ve (DS) olan dersleri yeniden almak zorundadır.
* Bulunulan yarıyıl sonu itibariyle GNO’su en az 2.00 olan öğrenciler, başarılı öğrencilerdir. Bu öğrenciler, transkriptlerinde (FF), (FD), (YS) ve (DS) olan dersleri verildikleri ilk yarıyılda tekrar alırlar.
* Lisans programlarında dördüncü yarıyıl sonundan itibaren GNO’su 1.80’in altında olan başarısız öğrenciler olması gereken yarıyıllardan ders alamazlar. Bu süreler azami öğretim süresinden sayılır.
*4. Yarıyıldan itibaren Genel Not Ortalaması 1.80 in altında olan öğrenciler en son aldığı yarıyıldan ve onun altındaki yarıyıllardan hiç alamadığı dersleri ve DS, YS, FF, FD, notlu derslerini alması zorunludur. DC ve DD notlu derslerini eğer isterlerse alabilirler üst yarıyıllardan kesinlikle ders alamazlar.
* Seçmeli ders/derslerden başarısız (FD, FF, YS ve DS) olan öğrenci, bu ders/derslerin yerine danışmanı tarafından uygun görülen ve kredisi eşit olan başka bir seçmeli ders/dersler alabilir. Seçmeli ders değişikliği ekle-sil haftasında yapılır. Öğrencinin başarısız olduğu (YS, DS, FF, FD) seçmeli dersler transkriptinden silinir. Ancak, alınan derslerden DD, DC, CC, CB, BB veya BA notları ile geçenler bu dersleri transkriptten çıkartıp yerine başka ders alamazlar, ancak bu dersleri yükseltmek için tekrar alabilir.
* Notu “DD-DC” olan dersler GNO'ya bakılmaksızın yükseltmeye alınabilir, transkriptten silinemez. GNO 2.00'ın üzerinde ise notu “CC” ve üzeri dersler yükseltmeye alınabilir.
* Öğrencinin alt yarıyıllardan alması gereken ders varken bu dersleri almadan üst yarıyıldan ders verilmez.
* Genel Not Ortalaması 2.00 ve daha yüksek olan öğrenciler CC, CB, BB, BA notu olan dersleri tekrar alabilirler, ancak son aldıkları not geçerlidir.
* Genel Not ortalaması 3.00 ve daha yüksek olan öğrenciler isterlerse bir üst yarıyıldan da danışmanlarının onayı ile ders alabilirler. Üst yarıyıldan ders alan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 45AKTS ders alabilir.
*2014 ve sonrası girişli öğrencilerin aldığı her 1 yarıyıldaki derslerin toplam 30 AKTS olmasına dikkat edilmesi (8 yarıyıl toplamı 240 AKTS) gerekmektedir.
*Öğrencinin daha önce alıp başarısız olduğu veya yükseltmek için ikinci defa alacağı dersi mutlaka transkriptinde olan ders koduyla alması gerekir. Aksi halde, farklı kod ile alınan ders öğrencide ilk defa alınan ders gibi göründüğünden öğrenci devamsız görünüp not işlendiğinde de transkriptte iki defa gözükmektedir.
*Öğrenciler, kayıt yenileme haftası içerisinde danışman tarafından onaylanan ders kayıt formunun çıktısını UBYS üzerinden alıp imzalayarak danışmanına teslim eder.