Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

ISIF’20 Buluş Fuarı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 5.’si düzenlenen dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olma unvanına sahip ISIF’20 Uluslararası Buluş Fuarına Üniversitemiz, portföyündeki 10 patent ile katıldı. Üniversitemiz portföyündeki patentler uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere 8 madalya almaya hak kazandı. Bu başarıda büyük emeği olan buluşçularımızı tebrik ederiz.

https://www.comu.edu.tr/haber-20232.html

Bölümümüz öğretim üylerinden Prof. Dr. Cengiz Caner ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yüceer'in "Enzimler İle Fermente Edilen Sıvı Yumurta Akı İle Beze Üretim Yöntemi" isimli buluşu Gümüş Madalya alırken,  Prof. Dr. Necati Barış Tuncel, Prof. Dr. Habib Kocabıyık ve Arş. Gör. Fatma Korkmaz'ın "Kurutulmuş Buğday Unu Ve Stabilize Tahıl Yan Ürünleri Üretimi İçin Geliştirilmiş İnfrared Destekli Ribbon Mikser" isimli buluşu Bronz Madalya almaya hak kazanmıştır. Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Nükhet Nilüfer DEMİREL ZORBA ve Dr. Öğr. Üyesi Dilvin İPEK ise çay özünden üretilen ve gıdalarda da güvenle kullanılabilecek dezenfektan üretmeyi başarmış ve bu buluş ile altın madalya almaya hak kazanmışlardır. Bu ürün ile ilgili haberin videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=k-jYnzxAC10