Gıda Topluluğu tarafından Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gıda mühendislerinin çeşitli gıda sektörlerinde çalışma ortamları, koşulları ve karşılaşılan sorunlar hakkında geleceğin gıda mühendisi adaylarına özel sektör katılımcılarından tecrübelerini aktarmak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla 04 Nisan 2019 tarihinde Mühendislik Fakültesi Turgut ÖZAL Konferans Salonu’nda Kariyer Günü Etkinliği düzenlenmiştir.
Geleneksel hale gelen ve Sektör-ü Gıda adı altında dördüncüsü düzenlenen “SEKTÖR-Ü GIDA IV KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ” beş gıda firması ve 1 Kişisel Gelişim Uzmanı olmak üzere toplamda 6 firmanın katılımcı olduğu etkinlik yoğun öğrenci ilgisi altında başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Topluluk Başkanı Ece KOÇ’un açılış konuşmasının ardından Mauri Maya Kalite Güvence Şefi Ufuk ÖZDEMİR ve Suvla Üretim Müdürü Nalan YILDIRIM ve Suvla Şaraphane Sorumlusu Hikmet ATAMAN mesleki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmışlardır. Ayırca; Şerize Hatun- Yöresel Ürünler İşletme Müdürü Gülsüm ÜSTÜN, Dalgıç Zeytin İşletme Müdürü Mücahit DALGIÇ ve Gelibolu Çikolatası İşletme Müdürü Ayşen UÇAR TAŞÇI kurdukları işletmelerinin kuruluş aşamalarından günümüze kadar yaşadıkları zorlukları ve kazandıkları ulusal ve uluslararası başarıları anlatarak Girişimcilik ruhunun gücünü ve önemini vurgulamışlardır. Profesyonel Yaşam Koçu ve Eğitmen olan Gonca TÜRK ise; mezun adaylarımızın iş başvurularında ve yapacakları görüşmelerinde dikkat edilecek hususlara değinerek kişisel gelişim ve özgüven üzerinde durmuştur. Yapılan etkinlik öğrencilerimiz açısından son derece başarılı bulunmuştur