Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Öğrencilerimizin TUBİTAK 2209-A ve TUBITAK 2209-B Proje Başarısı

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre Bölümümüz öğrencisi Beyza Badem’ın yürütücüsü olduğu “Yeşil Çay Ve Epigallokateşin Gallat Kullanılarak Sentezlenen Gümüş Ve Bakır Nanopartiküllerinin Karakterizasyonu Ve Dezenfektan Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması” isimli proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje Ekibi: Beyza BADEM; Akademik Danışman: Doç Dr. Nükhet Nilüfer ZORBA.

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında yapılan bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre Bölümümüz öğrencisi M. Hayal Soyiç’in yürütücüsü olduğu “Çanakkale Boğazında Lapseki Kıyılarından Temin Edilecek Midyelerin Mikrobiyal Yükünün
Belirlenmesi” isimli proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje Ekibi: Hayal SOYİÇ; Akademik Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Özcan ATEŞ.

2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre Bölümümüz öğrencisi Serra Enda YILDIRIM’ın yürütücüsü olduğu “Farklı aronya çeşitleri kullanılarak üretilen meyveli kefirlerin duyusal özellikleri ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi” isimli proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje Ekibi: Serra Enda YILDIRIM, Nisa Nur KAMALI; Akademik Danışman: Arş. Gör. Dr. Hasan UZKUÇ; Sanayi Danışmanı: Doç. Dr. Sercan KARAV (GLYCOGEST Biyoteknoloji).